Couperose/Spinnaevi verwijderen

Met de ND Q-YAG TSR-PRO LASER

Wat is couperose en wat is spinnaevi?
Couperose is een aandoening van de gezichtshuid waarbij rode kleine bloedvaatjes zichtbaar zijn. De plaatsen waar dit vooral voorkomt zijn de neus, het voorhoofd en het gebied van de wangen. De bloedvaatjes zijn vaak goed zichtbaar in de vorm van streepjes of takjes. Het bloed blijft achter in de vaatjes en schijnt door de huid heen. Soms zijn het enkele vaatjes en soms is het zo hevig dat het gezicht heel rood kan uitzien. De aandoening ontstaat vaak in een paar weken of maanden. Het kan geen kwaad maar wordt vaak wel als vervelend en hinderlijk ervaren.
Bij grote temperatuursverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm aanvoelen.
Couperose is vaak erfelijk,  dit komt doordat de sterkte van de vaatwanden erfelijk is bepaald. Couperose kan echter ook ontstaan door veel buiten te zijn in weer en wind (bijvoorbeeld een baan als bouwvakker etc.) en bij teveel blootstelling aan de zon/zonnebank.
Een spinnaevus is een klein rood plekje met kleine, uitstralende, spinvormige verwijde haarvaatjes. Deze kan aangeboren zijn, maar kan ook later ontstaan zijn door beschadiging. Een spinnetje kan ook ontstaan bij veel gebruik van alcohol, gekruid voedsel en zon.

De behandeling.
Met de ND Q-YAG TSR-PRO LASER behandelen wij de couperose/spinnaevi. De laserstraal verwarmt het vaatje waardoor het bloed in het vaatje gaat stollen, en daarmee wordt vernietigd. Na de behandeling verkleuren de vaatjes. Ze worden donkerder. Dit is een teken dat de behandeling is geslaagd. Het bloed in het vaatje is gestold en het lichaam kan deze nu van binnen uit vernietigen en afvoeren.

Na de behandeling.
Na de behandeling kan er op de behandelde huid roodheid en lichte zwelling optreden. Deze wordt direct behandeld met verkoelende gel. Tevens kunt u thuis eventueel verkoelen met een natte kompres. De zwelling trekt met een paar uur weer weg.
Het is noodzakelijk dat u uw huid goed beschermt tegen de zon. Wij raden u dan ook aan een hoge beschermingsfactor (50) te gebruiken na de behandelingen.
simoneVB

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Hoeveel behandelingen er precies nodig zijn is moeilijk te zeggen, dit hangt af van de hoeveelheid couperose. Verbetering is zichtbaar vanaf 2 behandelingen en kan uitlopen naar 4 tot 8 behandelingen.

Hoeveel tijd zit er tussen 2 behandelingen?
Tussen 2 behandelingen laten wij gemiddeld 2-4 weken. Afhankelijk van de gevoeligheid van de huid.

Waar moet ik op letten voor en na de behandeling?

                                     

Wat kost het per behandeling?

Enkel of klein gebied (bv. neus)   €25,-
Medium gebied (bv. wangen)   €40,-
Groot gebied (gelaat)   €75.-