Acne Laseren

Met de ND Q-YAG TSR-PRO LASER

Wat is acne?
Acne is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt vroeg of laat met acne te maken. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening. Indien acne niet/niet goed behandeld wordt, kunnen er littekens overblijven (putjes).


Hoe ontstaat Acne?

  • De talgkliertjes in de huid maken teveel talg aan
  • De opperhuid wordt dikker
  • De kliertjes raken verstopt door te talg en huidschilfers
  • Een mee-eter ontstaat en gaat vervolgens ontsteken
#acne
 

De behandeling.
De ND Q-YAG TSR-PRO LASER  doodt de bacteriën die acne veroorzaken (Propionibacterium Acnes). Deze bacteriën splitsen het talg in vetzuren die irriterend werken en ontstekingen geven. Hoe minder van deze bacteriën aanwezig zijn, hoe minder ontstekingen. Daarnaast verwarmt de laser het talg in de talgklieren, waardoor die vloeibaarder wordt en de poriën minder snel verstopt raken.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
In principe zijn 2 behandelingen voldoende om de bacterie te doden. De behandelingen worden uitgevoerd met een tussenpoos van 2 weken.
De combinatie van laseren en de juiste verzorgingsproducten (eventueel met passende (gezichts)behandelingen) gebruiken zorgen voor een egalere huid.
Na 4 tot 8 weken wordt opnieuw gekeken of de behandeling succesvol is geweest of dat er eventueel een vervolgbehandeling plaats moet vinden.

Waar moet ik op letten voor en na de behandeling?

Wat kost het per behandeling?

Klein gebied   €25,-
Medium gebied (wangen)   €40,-
Groot gebied (gelaat)   €75.-
Grote oppervlakte zoals decoleté /rug   v.a €100.-