Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, levervlekken verwijderen

Met de ND Q-YAG TSR-PRO LASER

Wat zijn Pigmentvlekken?
Pigmentvlekken zijn vlekken/vlekjes op de huid die worden veroorzaakt door een teveel aan pigment. Er ontstaan (donker) bruine plekjes op het gelaat en/of lichaam. Vaak komt dit door teveel blootstelling aan de zon.

Oorzaak.
Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Dit is een kleurstof (melanine) die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid en heeft een beschermende functie. Bij blootstelling aan zonlicht/zonnebank maakt het lichaam meer pigment aan ter bescherming tegen UV-stralen. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken en ontstaan er plekjes.  De zon is dan ook de grootste boosdoener als het om pigmentvlekken gaat.

De behandeling.
Met de ND Q-YAG PRO-LASER worden de vlekjes verwijderd. Het pigment absorbeert de laserstraal en wordt vernietigd. Dit zorgt er voor dat de pigmentcellen worden afgebroken en vervolgens afgevoerd door het lichaam. Met de juiste zorg kunnen pigmentvlekjes na 1 á 2 weken verdwijnen.
Na 4 weken is er duidelijk resultaat zichtbaar.

Na de behandeling.
Na de behandeling wordt u huid verkoeld met verkoelende gel. Even na de behandeling kleuren de plekjes donker en ontstaan er korstjes. Hier mag u absoluut niet aan krabben. Na enkele dagen laten de korstjes los. Na 4 weken is er duidelijk resultaat zichtbaar. Indien nodig wordt er na 2-4 weken nogmaals behandeld.
Het kan zijn dat het omliggend pigment tevens iets absorbeert. Dit kan resulteren in lichtere randjes om de plek die is behandeld. Dit trekt weg na 2 weken tot maximaal 3 maanden.
#peggy

Waar moet ik op letten voor en na de behandeling?

Wat kost het per behandeling?

Enkel of klein gebied   €25,-
Medium gebied   €40,-
Groot gebied   €75.-